אנדרטת החטיבה
באפריל 2001 נחנכה אנדרטת החטיבה בפארק העוצבות המשוריינות שליד יד לשריון בלטרון.
בטקס חנוכת האנדרטה השתתפו ראש הממשלה ומפקד אוגדה 143 במלחמת יום הכיפורים, אלוף (מיל.) אריק שרון, יו"ר יד לשריון ומפקד החטיבה במלחמה, אלוף (מיל.) חיים ארז, מפקד זרוע היבשה ואיש החטיבה האחות 600 במלחמת יום הכיפורים, האלוף משה עברי סוקניק, רבים מבני משפחות חללי החטיבה, ומאות מותיקי החטיבה ובני משפחותיהם. השחקן חיים טופול הינחה את טקס חנוכת האנדרטה.
האנדרטה, שעוצבה והוקמה ע"י האמן גרשון היימן, מסמלת את נתיב הקרבות שעברה החטיבה במלחמת יום הכיפורים, מקרבות הבלימה הקשים לקרב הצליחה והפריצה למרחבים שממערב לתעלת סואץ.
במרכז האנדרטה גוש אבן מאסיבי אנכי, המבטא את עמידת החטיבה בשלב הבלימה. בראש עמוד האבן אלמנט ממתכת המזכיר את חזית תובת טנק המערכה של החטיבה במלחמה - מגח-פטון M48A3, "הצפרדע", כשהיא מוגבהת במגמה של פריצה למרחב.בחזית העמוד - אלמנט ממתכת בצורת להבת יזכור, לזכר הנופלים.
מאחורי עמוד האבן המרכזי 2 מבנים מאבן מסותתת המדמים את דוברות התמסח, שעליהן צלחו הטנקים הראשונים של החטיבה את תעלת סואץ. בדופן האבנים תבליט מסותת המדמה את גשר הגלילים, כשהוא נגרר במרחבי הדיונות. על גב האבנים מותקנות מפות מהלכי הקרב של החטיבה. האבן שמימין מייצגת את שלב הבלימה ועליה תבליט מפת הקרבות באיזור חמוטל. האבן שמשמאל מייצגת את קרב הצליחה והפריצה ועליה תבליט מפת קרב הצליחה בצירי עכביש וטרטור, ומהלכי הפריצה למרחבי מצרים. בין האבנים מתפתל אלמנט גלי מנירוסטה המדמה את תעלת סואץ.
המפות, הסמלים והכיתוב עשויים יציקה, בדומה לפלדת הטנק.
משטח האנדרטה בנוי מחלוקי אבן וההליכה עליו אינה נוחה, וזאת כסמל להתקדמות הקשה בצירי הלחימה. המשטח הקדמי עשוי גרנוליט מצרי אדום המייצג את איזור הקרבות, והוא מתחבר למשטח מאבן מקומית של איזור הרי יהודה.
מעל לאנדרטה הוקמה עמדת מתקן אודיו - "מסבירן", המאפשרת למבקרים לשמוע הסבר בעברית ובאנגלית על האנדרטה ועל החטיבה. [קישור לשמיעת הטקסט בעברית]
האנדרטה ממוקמת בחורש אורנים יפהפה. בחודשי סוף החורף האנדרטה טובלת במרבד רקפות מרהיב.
האנדרטה משמשת את ותיקי החטיבה ובני משפחותיהם כמקום מפגש לכינוסים מרגשים, וכמוקד של זכרון והנצחה לנופלי החטיבה ביום הזכרון ובימי השנה לפרוץ המלחמה ולמבצע הצליחה.